70cl BOTTLE ‘ELIXIR DE VILVORDE’

Dit uniek Vilvoords streekproduct is gemaakt naar een oud recept van begin vorige eeuw.  Vermits Vilvoorde een historische geschiedenis heeft met het Brabants trekpaard, en de vele jaarmarkten en prijskampen die hierrond werden georganiseerd had de boer ook zijn eigen middeltjes om deze edele dieren (en zichzelf) in conditie te houden.  Er onstaat een drank 'voor boer en paard'.  Het paard was een zeer belangrijk hulp-en vervoersmiddel waardoor het dicht bij de mens stond en edel is geworden.  De lange hals van de fles is uiteraard mooi en geschikt om in te schenken, maar ook destijds naar de mond van het paard.  Deze drank werd gebruikt tegen maag en darmklachten zoals kolieken.  De zoete, sterke kruidenlikeur is een opkikker tijdens de koude wintermaanden en heeft een sterk ontsmettende werking voor de keel.  De vele versschillende kruiden maken het niet alleen lekker, maar is tevens gezond.  De suikers kristaliseren op de kruidentwijg in de fles na het botelen.  Dit kruid, de moerasspirea groeide in de Vilvoordse, natte Zennevallei.  Deze authentieke Vilvoordse elixir wekt de meest onstuimige gevoelens op en is daardoor tevens een 'lang-leven-elixir'.  Uiteraard te drinken met mate vermits deze een alcoholgehalte heeft van 47% vol alc.  Een traditioneel streekproduct dat moet worden gekoesterd.  Verkrijgbaar in 20cl of 70cl.

 

 

 

.

Ref.: LW01A

20cl BOTTLE ‘ELIXIR DE VILVORDE’

Dit uniek Vilvoords streekproduct is gemaakt naar een oud recept van begin vorige eeuw.  Vermits Vilvoorde een historische geschiedenis heeft met het Brabants trekpaard, en de vele jaarmarkten en prijskampen die hierrond werden georganiseerd had de boer ook zijn eigen middeltjes om deze edele dieren (en zichzelf) in conditie te houden.  Er onstaat een drank 'voor boer en paard'.  Het paard was een zeer belangrijk hulp-en vervoersmiddel waardoor het dicht bij de mens stond en edel is geworden.  De lange hals van de fles is uiteraard mooi en geschikt om in te schenken, maar ook destijds naar de mond van het paard.  Deze drank werd gebruikt tegen maag en darmklachten zoals kolieken.  De zoete, sterke kruidenlikeur is een opkikker tijdens de koude wintermaanden en heeft een sterk ontsmettende werking voor de keel.  De vele versschillende kruiden maken het niet alleen lekker, maar is tevens gezond.  De suikers kristaliseren op de kruidentwijg in de fles na het botelen.  Dit kruid, de moerasspirea groeide in de Vilvoordse, natte Zennevallei.  Deze authentieke Vilvoordse elixir wekt de meest onstuimige gevoelens op en is daardoor tevens een 'lang-leven-elixir'.  Uiteraard te drinken met mate vermits deze een alcoholgehalte heeft van 47% vol alc.  Een traditioneel streekproduct dat moet worden gekoesterd.  Verkrijgbaar in 20cl of 70cl.

 

 

 

.

Ref.: LW01B

Elixir d'Alost 20cl

1942 – O.L.V.-plein Mijlbeke – Aalst

Dhr. René De Smedt was wijnhandelaar en likeurstoker op het O.L.V.-plein in Aalst. Vaten wijn importeerde hij rechtstreeks vanuit Frankrijk, waarna ze eens uitgestald op het plein het uitzicht bepaalden.  In deze stokerij creëerde deze vindingrijke man een streekrecept voor de stad Aalst, den 'Elixir d'Alost'; Een krachtige en lekkere gezondheidslikeur van 35° vol alc.
Deze populaire kruidenlikeur, typisch voor Oilsjt werd jarenlang verhandeld, maar helaas na René zijn dood werd het bedrijf stopgezet en verdween deze drank... of toch niet?
De achterkleinkinderen van René vonden in de wijnkelder van hun oma nog een laatste originele volle fles Elixir d'Alost. Na smaakanalyse in een labo kon deze drank in zijn oorspronkelijke staat terug tot leven worden gewekt en sindsdien kan iedereen terug van dit stukje nostalgie genieten.  De gewaarborgde kwaliteit is te danken aan de natuurlijke, waardevolle kruiden en het gerespecteerde proces van macereren, distilleren, filtreren, rijpen en met zorg afvullen!

Elixir d'Alost bestaat uit meer dan 20 kruiden met medicinale eigenschappen.  Oorspronkelijk was dit een apothekersdrank die werd toegepast voor allerlei kwaaltjes in de volksgeneeskunde zowel voor mens als dier, want de lange flessenhals is als ontwerp tevens geschikt om toe te dienen in de mond van het paard.  Maag -en darmproblemen zoals kolieken werden hiermee verholpen.  Volgende medicinale kruiden zijn verwerkt in den Elixir d’Alost:  Anijs, koriander, engelwortel, venkel, citroenmelisse, groene munt, vrouwen munt, kaneel, kruidnagel, muskaatnoot, rabarberwortel, zoethout, zitterwortel, gentiaanwortel, heemstwortel, aloë, mirre, saffraan, valeriaanwortel, kinabast, hout van sassafras, galanga wortel, gember, kardemom, komijn, sinaasappelschil, ...

 

 

Ref.: LW02A


70Cl Elixir d'Alost

1942 – O.L.V.-plein Mijlbeke – Aalst

Dhr. René De Smedt was wijnhandelaar en likeurstoker op het O.L.V.-plein in Aalst. Vaten wijn importeerde hij rechtstreeks vanuit Frankrijk, waarna ze eens uitgestald op het plein het uitzicht bepaalden.  In deze stokerij creëerde deze vindingrijke man een streekrecept voor de stad Aalst, den 'Elixir d'Alost'; Een krachtige en lekkere gezondheidslikeur van 35° vol alc.
Deze populaire kruidenlikeur, typisch voor Oilsjt werd jarenlang verhandeld, maar helaas na René zijn dood werd het bedrijf stopgezet en verdween deze drank... of toch niet?
De achterkleinkinderen van René vonden in de wijnkelder van hun oma nog een laatste originele volle fles Elixir d'Alost. Na smaakanalyse in een labo kon deze drank in zijn oorspronkelijke staat terug tot leven worden gewekt en sindsdien kan iedereen terug van dit stukje nostalgie genieten.  De gewaarborgde kwaliteit is te danken aan de natuurlijke, waardevolle kruiden en het gerespecteerde proces van macereren, distilleren, filtreren, rijpen en met zorg afvullen!

Elixir d'Alost bestaat uit meer dan 20 kruiden met medicinale eigenschappen.  Oorspronkelijk was dit een apothekersdrank die werd toegepast voor allerlei kwaaltjes in de volksgeneeskunde zowel voor mens als dier, want de lange flessenhals is als ontwerp tevens geschikt om toe te dienen in de mond van het paard.  Maag -en darmproblemen zoals kolieken werden hiermee verholpen.  Volgende medicinale kruiden zijn verwerkt in den Elixir d’Alost:  Anijs, koriander, engelwortel, venkel, citroenmelisse, groene munt, vrouwen munt, kaneel, kruidnagel, muskaatnoot, rabarberwortel, zoethout, zitterwortel, gentiaanwortel, heemstwortel, aloë, mirre, saffraan, valeriaanwortel, kinabast, hout van sassafras, galanga wortel, gember, kardemom, komijn, sinaasappelschil, ...

 

Ref.: LW02B

Bottega Dessertlikeuren

Botega heeft zijn naam gemaakt met grappa's van hoog niveau. Fior di Latte is een witte en romige likeur met een zoet randje van de gebruikte witte chocolade. De aroma's zetten aan tot watertanden, intense geuren van melk, chocolade en grappa die mekaar afwisselen. De zoete en romige smaak van chocolade is voortreffelijk en vloeit zachtjes over in de afdronk van melk en vanille.  Het is een likeurtje dat perfect is voor in de keuken, bijvoorbeeld met (vanille) ijs, of om exotische cocktails mee te maken.

Bottega Gianduia e Grappa Chocolate combineert Venetiaanse grappa, Gianduiachocolade en hazelnootroom van topkwaliteit, de aroma's worden dan ook grotendeels door deze 3 ingrediënten gevormd. De zoete romige smaak is verleidelijk lekker en eindigt in een lange afdronk met tonen van hazelnoot.

Een bijzondere Bottega likeur "latte macchiato" uit Italië. Een likeur met 15% alcohol en zeer zachte koffie smaak. Het is een mix van koffie créme en Grappa die deze unieke smaak geeft. Tevens heeft deze fles een mooie elegante uitstraling en creme kleur.

Limoncino Bottega di Grappa wordt gemaakt van rijpe en zeer aromatische Siciliaanse citroenen, geinfuseerd met alcohol en geextraheerd van zijn essentiele oliën. De toevoeging vam topkwaliteit grappa van de Botega distillerderij in Veneton geven de likeur zijn zachte smaak.

Een diepgele kleur met zuivere en frisse aroma's van citroen en een zoet boeket van net geoogste citroenen, het karakter is rond en goed ontwikkeld wat een consistente smaak verzekert.  Lekker om puur of met ijs te drinken maar doet het ook ontzettend goed bij desserts en gerechten.

Ref.: LW04

Niepoort Porto ‘The Junior Ruby’ 20%

The Junior Ruby is bottled young, where he is protected the rest of his life from outside influences. This process helps to preserve his youth, dark color, freshness, aromas and flavors of black fruits.

Ref.: LW05


Lustau Moscatel Emilin

The Moscatel grapes, cultivated in the vineyard Las Cruces are laid out in the sun until they become raisins. Fermentation is arrested early, in order to keep the natural sugar of the grapes.

It has a dark mahogany colour, with a green-yellow rim. Intense citrus and floral aromas. Soft and sweet on the palate, it is reminiscent of honey, citrus and spices. Very sweet and long on the palate, but with a balance of natural acidity.

 

Ref.: LW07

Banyuls Chapoutier 2007

Colour: Dark garnet red to mahogany with their age.
Nose: powerful, swinging between black fruits and stewed fruit and subtle hints of cocoa.
Palate: sumptuous balance between the power of the sun and its finesse of tannins. A powerful taste with a softness that unfolds in sweet indulgence.

Ref.: LW08

MOSCATO PETALO

It is a sparkling wine made from Moscato grapes grown on the Euganean Hills, an area in central Veneto with a famous vine-growing tradition. After the harvest, the grapes are cold macerated for a short time, just before vinification. The must, obtained by the soft pressing, is separated from the skins and preserved at a low temperature in order to avoid fermentation. The must, after the addition of selected yeasts, is submitted to the sparkling process. The resulting wine has the fresh and fragrant character of the original grapes, a low alcohol content and a pleasantly sweet taste.

Sweet wine, suitable for celebrations and special events. An excellent companion to all major desserts of the Italian and international cuisine.

Ref.: LW10


Cava Portium Brut Nature

After many blind tastings this spring, with more than 40 producers, this cava was proclaimed the cream of the crop. He excels by its fruity aromas and delicious fresh finish.

Ref.: LW11

Cava Raventos i Blanc De Nit Rose 2009

Innovating through the monastrell variety which brings complexity and elegance in colour, maintaining the usual freshness and concentration of our sparklings.


The grapes are harvested by hand and rapidly delivered to the winery, where they are processed via a gravity flow system. At each stage of the production process the atmosphere is controlled by dry ice. Assemblage is followed by bottle fermentation and ageing for at least 15 months in the neck-down position.

 

Ref.: LW12

Campofiorin Ripasso / Masi 2009 Veronese IGT

Rich, smooth and velvety; very approachable and versatile with food. 

This is Masi's original "SupervenetianÂ
from 1964 - recognised internationally as the creator of a new category for wines from the Veneto inspired by the technique of making Amarone. 

Combining simplicity and grace with strength and majesty.

 

Ref.: LW13