70cl BOUTEILLE ‘ELIXIR DE VILVORDE’

Dit uniek Vilvoords streekproduct is gemaakt naar een oud recept van begin vorige eeuw.  Vermits Vilvoorde een historische geschiedenis heeft met het Brabants trekpaard, en de vele jaarmarkten en prijskampen die hierrond werden georganiseerd had de boer ook zijn eigen middeltjes om deze edele dieren (en zichzelf) in conditie te houden.  Er onstaat een drank 'voor boer en paard'.  Het paard was een zeer belangrijk hulp-en vervoersmiddel waardoor het dicht bij de mens stond en edel is geworden.  De lange hals van de fles is uiteraard mooi en geschikt om in te schenken, maar ook destijds naar de mond van het paard.  Deze drank werd gebruikt tegen maag en darmklachten zoals kolieken.  De zoete, sterke kruidenlikeur is een opkikker tijdens de koude wintermaanden en heeft een sterk ontsmettende werking voor de keel.  De vele versschillende kruiden maken het niet alleen lekker, maar is tevens gezond.  De suikers kristaliseren op de kruidentwijg in de fles na het botelen.  Dit kruid, de moerasspirea groeide in de Vilvoordse, natte Zennevallei.  Deze authentieke Vilvoordse elixir wekt de meest onstuimige gevoelens op en is daardoor tevens een 'lang-leven-elixir'.  Uiteraard te drinken met mate vermits deze een alcoholgehalte heeft van 47% vol alc.  Een traditioneel streekproduct dat moet worden gekoesterd.  Verkrijgbaar in 20cl of 70cl.

 

 

 

.

Ref.: LW01A

20cl BOUTEILLE ‘ELIXIR DE VILVORDE'

Dit uniek Vilvoords streekproduct is gemaakt naar een oud recept van begin vorige eeuw.  Vermits Vilvoorde een historische geschiedenis heeft met het Brabants trekpaard, en de vele jaarmarkten en prijskampen die hierrond werden georganiseerd had de boer ook zijn eigen middeltjes om deze edele dieren (en zichzelf) in conditie te houden.  Er onstaat een drank 'voor boer en paard'.  Het paard was een zeer belangrijk hulp-en vervoersmiddel waardoor het dicht bij de mens stond en edel is geworden.  De lange hals van de fles is uiteraard mooi en geschikt om in te schenken, maar ook destijds naar de mond van het paard.  Deze drank werd gebruikt tegen maag en darmklachten zoals kolieken.  De zoete, sterke kruidenlikeur is een opkikker tijdens de koude wintermaanden en heeft een sterk ontsmettende werking voor de keel.  De vele versschillende kruiden maken het niet alleen lekker, maar is tevens gezond.  De suikers kristaliseren op de kruidentwijg in de fles na het botelen.  Dit kruid, de moerasspirea groeide in de Vilvoordse, natte Zennevallei.  Deze authentieke Vilvoordse elixir wekt de meest onstuimige gevoelens op en is daardoor tevens een 'lang-leven-elixir'.  Uiteraard te drinken met mate vermits deze een alcoholgehalte heeft van 47% vol alc.  Een traditioneel streekproduct dat moet worden gekoesterd.  Verkrijgbaar in 20cl of 70cl.

 

 

 

.

Ref.: LW01B

Elixir d'Alost 20cl

1942 – O.L.V.-plein Mijlbeke – Aalst

Dhr. René De Smedt was wijnhandelaar en likeurstoker op het O.L.V.-plein in Aalst. Vaten wijn importeerde hij rechtstreeks vanuit Frankrijk, waarna ze eens uitgestald op het plein het uitzicht bepaalden.  In deze stokerij creëerde deze vindingrijke man een streekrecept voor de stad Aalst, den 'Elixir d'Alost'; Een krachtige en lekkere gezondheidslikeur van 35° vol alc.
Deze populaire kruidenlikeur, typisch voor Oilsjt werd jarenlang verhandeld, maar helaas na René zijn dood werd het bedrijf stopgezet en verdween deze drank... of toch niet?
De achterkleinkinderen van René vonden in de wijnkelder van hun oma nog een laatste originele volle fles Elixir d'Alost. Na smaakanalyse in een labo kon deze drank in zijn oorspronkelijke staat terug tot leven worden gewekt en sindsdien kan iedereen terug van dit stukje nostalgie genieten.  De gewaarborgde kwaliteit is te danken aan de natuurlijke, waardevolle kruiden en het gerespecteerde proces van macereren, distilleren, filtreren, rijpen en met zorg afvullen!

Elixir d'Alost bestaat uit meer dan 20 kruiden met medicinale eigenschappen.  Oorspronkelijk was dit een apothekersdrank die werd toegepast voor allerlei kwaaltjes in de volksgeneeskunde zowel voor mens als dier, want de lange flessenhals is als ontwerp tevens geschikt om toe te dienen in de mond van het paard.  Maag -en darmproblemen zoals kolieken werden hiermee verholpen.  Volgende medicinale kruiden zijn verwerkt in den Elixir d’Alost:  Anijs, koriander, engelwortel, venkel, citroenmelisse, groene munt, vrouwen munt, kaneel, kruidnagel, muskaatnoot, rabarberwortel, zoethout, zitterwortel, gentiaanwortel, heemstwortel, aloë, mirre, saffraan, valeriaanwortel, kinabast, hout van sassafras, galanga wortel, gember, kardemom, komijn, sinaasappelschil, ...

 

 

Ref.: LW02A


70Cl Elixir d'Alost

1942 – O.L.V.-plein Mijlbeke – Aalst

Dhr. René De Smedt was wijnhandelaar en likeurstoker op het O.L.V.-plein in Aalst. Vaten wijn importeerde hij rechtstreeks vanuit Frankrijk, waarna ze eens uitgestald op het plein het uitzicht bepaalden.  In deze stokerij creëerde deze vindingrijke man een streekrecept voor de stad Aalst, den 'Elixir d'Alost'; Een krachtige en lekkere gezondheidslikeur van 35° vol alc.
Deze populaire kruidenlikeur, typisch voor Oilsjt werd jarenlang verhandeld, maar helaas na René zijn dood werd het bedrijf stopgezet en verdween deze drank... of toch niet?
De achterkleinkinderen van René vonden in de wijnkelder van hun oma nog een laatste originele volle fles Elixir d'Alost. Na smaakanalyse in een labo kon deze drank in zijn oorspronkelijke staat terug tot leven worden gewekt en sindsdien kan iedereen terug van dit stukje nostalgie genieten.  De gewaarborgde kwaliteit is te danken aan de natuurlijke, waardevolle kruiden en het gerespecteerde proces van macereren, distilleren, filtreren, rijpen en met zorg afvullen!

Elixir d'Alost bestaat uit meer dan 20 kruiden met medicinale eigenschappen.  Oorspronkelijk was dit een apothekersdrank die werd toegepast voor allerlei kwaaltjes in de volksgeneeskunde zowel voor mens als dier, want de lange flessenhals is als ontwerp tevens geschikt om toe te dienen in de mond van het paard.  Maag -en darmproblemen zoals kolieken werden hiermee verholpen.  Volgende medicinale kruiden zijn verwerkt in den Elixir d’Alost:  Anijs, koriander, engelwortel, venkel, citroenmelisse, groene munt, vrouwen munt, kaneel, kruidnagel, muskaatnoot, rabarberwortel, zoethout, zitterwortel, gentiaanwortel, heemstwortel, aloë, mirre, saffraan, valeriaanwortel, kinabast, hout van sassafras, galanga wortel, gember, kardemom, komijn, sinaasappelschil, ...

 

Ref.: LW02B

Bottega Dessertlikeuren

Botega heeft zijn naam gemaakt met grappa's van hoog niveau. Fior di Latte is een witte en romige likeur met een zoet randje van de gebruikte witte chocolade. De aroma's zetten aan tot watertanden, intense geuren van melk, chocolade en grappa die mekaar afwisselen. De zoete en romige smaak van chocolade is voortreffelijk en vloeit zachtjes over in de afdronk van melk en vanille.  Het is een likeurtje dat perfect is voor in de keuken, bijvoorbeeld met (vanille) ijs, of om exotische cocktails mee te maken.

Bottega Gianduia e Grappa Chocolate combineert Venetiaanse grappa, Gianduiachocolade en hazelnootroom van topkwaliteit, de aroma's worden dan ook grotendeels door deze 3 ingrediënten gevormd. De zoete romige smaak is verleidelijk lekker en eindigt in een lange afdronk met tonen van hazelnoot.

Een bijzondere Bottega likeur "latte macchiato" uit Italië. Een likeur met 15% alcohol en zeer zachte koffie smaak. Het is een mix van koffie créme en Grappa die deze unieke smaak geeft. Tevens heeft deze fles een mooie elegante uitstraling en creme kleur.

Limoncino Bottega di Grappa wordt gemaakt van rijpe en zeer aromatische Siciliaanse citroenen, geinfuseerd met alcohol en geextraheerd van zijn essentiele oliën. De toevoeging vam topkwaliteit grappa van de Botega distillerderij in Veneton geven de likeur zijn zachte smaak.

Een diepgele kleur met zuivere en frisse aroma's van citroen en een zoet boeket van net geoogste citroenen, het karakter is rond en goed ontwikkeld wat een consistente smaak verzekert.  Lekker om puur of met ijs te drinken maar doet het ook ontzettend goed bij desserts en gerechten.

Ref.: LW04

Niepoort Porto ‘The Junior Ruby’ 20%

Le Junior Ruby est mis en bouteille très jeune, où il y passe le reste de sa vie, protégé des influences extérieures. Ce processus permet de préserver au maximum sa jeunesse, sa robe foncée, sa fraîcheur et ses arômes et saveurs de fruits noirs.

 

Ref.: LW05


Lustau Moscatel Emilin

Les raisins Moscatel cultivés dans le vignoble Las Cruces sont mis au soleil jusqu'à ce qu'ils deviennent des raisins secs. La fermentation est arrêtée au début, pour garder les sucres naturels du raisin.

Il a une couleur acajou foncé avec une bordure vert-jaune. Agrumes intense et des arômes floraux. Doux et sucré en bouche, qui rappelle le miel, les agrumes et les herbes. Très doux et long en bouche, mais avec un équilibre du pH naturel.

Ref.: LW07

Banyuls Chapoutier 2007

Banyuls

Robe : de grenat foncé à acajou selon l’âge.
Nez : puissant, balançant entre les fruits noirs et les fruits cuits, subtilement relevé par des notes de cacao.
Bouche : somptueux équilibre entre la puissance solaire du vin et sa finesse de tanins. Grande persistance avec une douceur qui se déploie tout en gourmandise.

 

Ref.: LW08

MOSCATO PETALO

C'est un vin mousseux venant de raisins Moscato qui sont cultivés dans les collines Euganéennes, une région au cœur de la Vénétie avec une célèbre tradition viticole. Après la récolte, avant la vinification, les raisins sont tremper froid. Le moût obtenu par pressurage doux, est séparée de la coque et conservés à une température basse pour éviter la fermentation. Après l'ajout de levures sélectionnées, le moût est soumises à la vinification. Le vin qui en résulte a un caractère frais et parfumé du raisins d'origine, une faible teneur en alcool et un goût sucré agréable.

Vin doux, idéale pour les fêtes et événements spéciaux. Un excellent complément à tous les grands desserts de la cuisine italienne et internationale.

Ref.: LW10


Cava Portium Brut Nature

Après de nombreuses dégustations à l'aveugle de ce printemps, cette cava a proclamé la crème de la crème. Il excelle par ses arômes fruités et une fin delicieux fraîche.

Ref.: LW11

Cava Raventos i Blanc De Nit Rose 2009

Cette innovation de la variété Monastrell caractérise complexité, la couleur élégance, et maintient la fraîcheur habituelle et la concentration de bulles.

Les raisins sont récoltés à la main et livré rapidement à la cave où ils sont traités par un système gravitaire. À chaque étape du processus de production, l'environnement est contrôlée par la glace sèche. Après l'assemblage suit la fermentation en bouteille et on gardé les bouteilles pendant au moins 15 mois dans les pupitres de position tête-bêche.

Ref.: LW12

Campofiorin Ripasso / Masi 2009 Veronese IGT

Riche, lisse et veloutée, très accessible et polyvalent avec de la nourriture.

C'est Masi original "SupervenetianÂ" de 1964 - internationalement reconnu comme le créateur d'une nouvelle catégorie de vins de la Vénétie inspirés par la technique de fabrication Amarone.

combinaison de la simplicité, l'élégance, la puissance et la grandeur.

Ref.: LW13