70cl FLES ‘ELIXIR DE VILVORDE’

Dit uniek Vilvoords streekproduct is gemaakt naar een oud recept van begin vorige eeuw.  Vermits Vilvoorde een historische geschiedenis heeft met het Brabants trekpaard, en de vele jaarmarkten en prijskampen die hierrond werden georganiseerd had de boer ook zijn eigen middeltjes om deze edele dieren (en zichzelf) in conditie te houden.  Er onstaat een drank 'voor boer en paard'.  Het paard was een zeer belangrijk hulp-en vervoersmiddel waardoor het dicht bij de mens stond en edel is geworden.  De lange hals van de fles is uiteraard mooi en geschikt om in te schenken, maar ook destijds naar de mond van het paard.  Deze drank werd gebruikt tegen maag en darmklachten zoals kolieken.  De zoete, sterke kruidenlikeur is een opkikker tijdens de koude wintermaanden en heeft een sterk ontsmettende werking voor de keel.  De vele versschillende kruiden maken het niet alleen lekker, maar is tevens gezond.  De suikers kristaliseren op de kruidentwijg in de fles na het botelen.  Dit kruid, de moerasspirea groeide in de Vilvoordse, natte Zennevallei.  Deze authentieke Vilvoordse elixir wekt de meest onstuimige gevoelens op en is daardoor tevens een 'lang-leven-elixir'.  Uiteraard te drinken met mate vermits deze een alcoholgehalte heeft van 47% vol alc.  Een traditioneel streekproduct dat moet worden gekoesterd.  Verkrijgbaar in 20cl of 70cl.

 

 

 

.

Ref.: LW01A

20cl FLES ‘ELIXIR DE VILVORDE’

Dit uniek Vilvoords streekproduct is gemaakt naar een oud recept van begin vorige eeuw.  Vermits Vilvoorde een historische geschiedenis heeft met het Brabants trekpaard, en de vele jaarmarkten en prijskampen die hierrond werden georganiseerd had de boer ook zijn eigen middeltjes om deze edele dieren (en zichzelf) in conditie te houden.  Er onstaat een drank 'voor boer en paard'.  Het paard was een zeer belangrijk hulp-en vervoersmiddel waardoor het dicht bij de mens stond en edel is geworden.  De lange hals van de fles is uiteraard mooi en geschikt om in te schenken, maar ook destijds naar de mond van het paard.  Deze drank werd gebruikt tegen maag en darmklachten zoals kolieken.  De zoete, sterke kruidenlikeur is een opkikker tijdens de koude wintermaanden en heeft een sterk ontsmettende werking voor de keel.  De vele versschillende kruiden maken het niet alleen lekker, maar is tevens gezond.  De suikers kristaliseren op de kruidentwijg in de fles na het botelen.  Dit kruid, de moerasspirea groeide in de Vilvoordse, natte Zennevallei.  Deze authentieke Vilvoordse elixir wekt de meest onstuimige gevoelens op en is daardoor tevens een 'lang-leven-elixir'.  Uiteraard te drinken met mate vermits deze een alcoholgehalte heeft van 47% vol alc.  Een traditioneel streekproduct dat moet worden gekoesterd.  Verkrijgbaar in 20cl of 70cl.

 

 

 

.

Ref.: LW01B

Elixir d'Alost 20cl

1942 – O.L.V.-plein Mijlbeke – Aalst

Dhr. René De Smedt was wijnhandelaar en likeurstoker op het O.L.V.-plein in Aalst. Vaten wijn importeerde hij rechtstreeks vanuit Frankrijk, waarna ze eens uitgestald op het plein het uitzicht bepaalden.  In deze stokerij creëerde deze vindingrijke man een streekrecept voor de stad Aalst, den 'Elixir d'Alost'; Een krachtige en lekkere gezondheidslikeur van 35° vol alc.
Deze populaire kruidenlikeur, typisch voor Oilsjt werd jarenlang verhandeld, maar helaas na René zijn dood werd het bedrijf stopgezet en verdween deze drank... of toch niet?
De achterkleinkinderen van René vonden in de wijnkelder van hun oma nog een laatste originele volle fles Elixir d'Alost. Na smaakanalyse in een labo kon deze drank in zijn oorspronkelijke staat terug tot leven worden gewekt en sindsdien kan iedereen terug van dit stukje nostalgie genieten.  De gewaarborgde kwaliteit is te danken aan de natuurlijke, waardevolle kruiden en het gerespecteerde proces van macereren, distilleren, filtreren, rijpen en met zorg afvullen!

Elixir d'Alost bestaat uit meer dan 20 kruiden met medicinale eigenschappen.  Oorspronkelijk was dit een apothekersdrank die werd toegepast voor allerlei kwaaltjes in de volksgeneeskunde zowel voor mens als dier, want de lange flessenhals is als ontwerp tevens geschikt om toe te dienen in de mond van het paard.  Maag -en darmproblemen zoals kolieken werden hiermee verholpen.  Volgende medicinale kruiden zijn verwerkt in den Elixir d’Alost:  Anijs, koriander, engelwortel, venkel, citroenmelisse, groene munt, vrouwen munt, kaneel, kruidnagel, muskaatnoot, rabarberwortel, zoethout, zitterwortel, gentiaanwortel, heemstwortel, aloë, mirre, saffraan, valeriaanwortel, kinabast, hout van sassafras, galanga wortel, gember, kardemom, komijn, sinaasappelschil, ...

 

 

Ref.: LW02A


70Cl Elixir d'Alost

1942 – O.L.V.-plein Mijlbeke – Aalst

Dhr. René De Smedt was wijnhandelaar en likeurstoker op het O.L.V.-plein in Aalst. Vaten wijn importeerde hij rechtstreeks vanuit Frankrijk, waarna ze eens uitgestald op het plein het uitzicht bepaalden.  In deze stokerij creëerde deze vindingrijke man een streekrecept voor de stad Aalst, den 'Elixir d'Alost'; Een krachtige en lekkere gezondheidslikeur van 35° vol alc.
Deze populaire kruidenlikeur, typisch voor Oilsjt werd jarenlang verhandeld, maar helaas na René zijn dood werd het bedrijf stopgezet en verdween deze drank... of toch niet?
De achterkleinkinderen van René vonden in de wijnkelder van hun oma nog een laatste originele volle fles Elixir d'Alost. Na smaakanalyse in een labo kon deze drank in zijn oorspronkelijke staat terug tot leven worden gewekt en sindsdien kan iedereen terug van dit stukje nostalgie genieten.  De gewaarborgde kwaliteit is te danken aan de natuurlijke, waardevolle kruiden en het gerespecteerde proces van macereren, distilleren, filtreren, rijpen en met zorg afvullen!

Elixir d'Alost bestaat uit meer dan 20 kruiden met medicinale eigenschappen.  Oorspronkelijk was dit een apothekersdrank die werd toegepast voor allerlei kwaaltjes in de volksgeneeskunde zowel voor mens als dier, want de lange flessenhals is als ontwerp tevens geschikt om toe te dienen in de mond van het paard.  Maag -en darmproblemen zoals kolieken werden hiermee verholpen.  Volgende medicinale kruiden zijn verwerkt in den Elixir d’Alost:  Anijs, koriander, engelwortel, venkel, citroenmelisse, groene munt, vrouwen munt, kaneel, kruidnagel, muskaatnoot, rabarberwortel, zoethout, zitterwortel, gentiaanwortel, heemstwortel, aloë, mirre, saffraan, valeriaanwortel, kinabast, hout van sassafras, galanga wortel, gember, kardemom, komijn, sinaasappelschil, ...

 

Ref.: LW02B

Bottega Dessertlikeuren

Botega heeft zijn naam gemaakt met grappa's van hoog niveau. Fior di Latte is een witte en romige likeur met een zoet randje van de gebruikte witte chocolade. De aroma's zetten aan tot watertanden, intense geuren van melk, chocolade en grappa die mekaar afwisselen. De zoete en romige smaak van chocolade is voortreffelijk en vloeit zachtjes over in de afdronk van melk en vanille.  Het is een likeurtje dat perfect is voor in de keuken, bijvoorbeeld met (vanille) ijs, of om exotische cocktails mee te maken.

Bottega Gianduia e Grappa Chocolate combineert Venetiaanse grappa, Gianduiachocolade en hazelnootroom van topkwaliteit, de aroma's worden dan ook grotendeels door deze 3 ingrediënten gevormd. De zoete romige smaak is verleidelijk lekker en eindigt in een lange afdronk met tonen van hazelnoot.

Een bijzondere Bottega likeur "latte macchiato" uit Italië. Een likeur met 15% alcohol en zeer zachte koffie smaak. Het is een mix van koffie créme en Grappa die deze unieke smaak geeft. Tevens heeft deze fles een mooie elegante uitstraling en creme kleur.

Limoncino Bottega di Grappa wordt gemaakt van rijpe en zeer aromatische Siciliaanse citroenen, geinfuseerd met alcohol en geextraheerd van zijn essentiele oliën. De toevoeging vam topkwaliteit grappa van de Botega distillerderij in Veneton geven de likeur zijn zachte smaak.

Een diepgele kleur met zuivere en frisse aroma's van citroen en een zoet boeket van net geoogste citroenen, het karakter is rond en goed ontwikkeld wat een consistente smaak verzekert.  Lekker om puur of met ijs te drinken maar doet het ook ontzettend goed bij desserts en gerechten.

Ref.: LW04

Niepoort Porto ‘The Junior Ruby’ 20%

De Junior Ruby wordt jong gebotteld waar hij de rest van zijn leven beschermd is tegen invloeden van buitenaf. Dit proces helpt zijn jeugd, donkere kleur, frisheid, aroma's en smaken van zwart fruit maximaal te bewaren.

Ref.: LW05


Lustau Moscatel Emilin

De Moscatel druiven, geteeld in de wijngaard Las Cruces zijn neergelegd in de zon totdat ze rozijnen worden. Fermentatie is vroeg gestopt om de natuurlijke suikers van de druiven te behouden.

Het heeft een donkere mahonie kleur, met een groen-gele rand. Intense citrus en bloemige aroma's. Zacht en zoet in de mond, wat doet denken aan honing, citrus en kruiden. Heel zoet en lang in de mond, maar met een natuurlijke zuurgraad balans.


Ref.: LW07

Banyuls Chapoutier 2007

Kleur: Donker granaatrood tot mahonie naargelang zijn leeftijd.
Neus: krachtig, swingend tussen zwart fruit en gestoofd fruit en subtiele toetsen van cacao.
Smaak: weelderige balans tussen de kracht van de zon en zijn finesse van tannine. Een krachtige smaak met een zachtheid die zich ontvouwt in zoete verwennerij.

Ref.: LW08

MOSCATO PETALO

Het is een mousserende wijn gemaakt van Moscato druiven die zijn geteeld op de Euganei heuvels, een gebied in het centrum van Veneto met een beroemde wijnbouw traditie. Na de oogst worden de druiven net voor vinificatie gedurende een korte tijd koud geweekt. De most, verkregen door de zachte persing, wordt gescheiden van de schil en bewaard bij een lage temperatuur om fermentatie te voorkomen. De most wordt na toevoeging van geslecteerde gisten onderworpen aan vinificatie. De resulterende wijn heeft de fris en geurige karakter van de oorspronkelijke druiven, een laag alcoholgehalte en een aangenaam zoete smaak.

Zoete wijn, geschikt voor feesten en speciale evenementen. Een uitstekende aanvulling op alle grote desserts van de Italiaanse en internationale keuken.

Ref.: LW10


Cava Portium Brut Nature

Na vele blinde degustaties dit voorjaar, van meer dan 40 producenten, werd deze cava uitgeroepen tot het neusje van de zalm. Hij blinkt vooral uit door zijn fruitige aroma’s en heerlijk frisse afdronk.

Ref.: LW11

Cava Raventos i Blanc De Nit Rose 2009

Deze innovatie met de Monastrell-variëteit kenmerkt complexiteit, kleurelegantie, en handhaaft de gebruikelijke frisheid en concentratie van de bubbels.

De druiven worden met de hand geoogst en snel aangeleverd aan de wijnmakerij waar ze worden verwerkt via een zwaartekracht-systeem. In elk stadium van het produktieproces wordt de omgeving geregeld door droog ijs. Na assemblage volgt de hergisting op fles en bewaard men de flessen ten minste 15 maanden omgekeerd in de pupitres positie.

Ref.: LW12

Campofiorin Ripasso / Masi 2009 Veronese IGT

Rijk, glad en fluweelzacht, zeer toegankelijk en veelzijdig met voedsel.

Dit is Masi's oorspronkelijke "SupervenetianÂ" van 1964 - internationaal erkend als de schepper van een nieuwe categorie van wijnen uit de Veneto geïnspireerd door de techniek van het maken van Amarone.

De combinatie van eenvoud, elegantie met kracht en grootsheid.

Ref.: LW13